Update naar Musescore 3 lukt niet in Windows 10

• Jan 19, 2019 - 13:38

Het uitstekende Musescore gebruik ik in ons koor ( omdat Musescore voor vele soorten besturingssystemen werkt) nadat ik jaren met Noteworthy Composer heb gewerkt ( dat alleen voor Windows werkt). Omdat ik tevreden ben over Musescore heb ik indertijd een donatie gedaan. Tot de laatste update met veel plezier met Musescore gewerkt. Nu blijkt dat de 32b versie van Windows niet de update kan installeren, verwacht ik een probleem voor alle koorleden die Windows gebruiken.
In het koor ga ik nu meemaken dat de APPLE gebruikers overgaan naar versie 3 en de Window gebruikers blijven hangen op versie 2.

Mijn vragen zijn:
Als ik in versie 2 een bestand verstuur naar de Apple gebruikers met versie 3, wordt dan mijn bestand door de APPLE gebruikers correct ingelezen ?
Stel ik ga over naar een versie 64 b van Windows 10 en maak partituur bestanden in die versie, kunnen dan de koorleden met Windows 32b die bestanden korrekt inlezen ?
Is het mogelijk dat een update naar Musescore versie 3 geschikt wordt gemaakt voor Windows 64b?

Met vr. gr
Homme Heringa


Comments

Hallo, je bent erg aardig.

Hier is hoe versie 3 werkt. Versie 3 kan scores van versie 2 bekijken, hoewel ze er waarschijnlijk anders uit zullen zien omdat de versies van versie 2 waarschijnlijk handmatige aanpassingen bevatten die niet nodig zijn bij versie 3. Het zou waarschijnlijk ja moeten zeggen wanneer het versie 2-bestand wordt geopend en gevraagd of MuseScore de handmatige reset zou moeten uitvoeren aanpassingen.

Het is mogelijk, maar niet erg gemakkelijk om versie 3-bestanden te openen in versie 2, dus vermijd dat voor het moment. Er wordt verwacht dat er in de nabije toekomst een 32-bits versie van MuseScore voor Windows en oudere Macs zal zijn.

Het beste deel van MuseScore is dat het installeren van versie 3 versie 2 niet verwijdert, dus als je een versie 2-score verzendt, kunnen de koorleden deze openen in versie 2 en versie 3-scores kunnen open zijn in versie 3. Ze kunnen zelfs open zijn op het bureaublad op hetzelfde moment.

In reply to by mike320

Mike, dank voor je reactie.
Ik wil nog graag je laatste antwoord controleren:
Begrijp ik goed dat als ik Musescore 3 op een Windows 64 b installeer dan wordt Musescore versie 2 niet overschreven en kan ik dus de twee versies onafhankelijk van elkaar gebruiken ?

In reply to by hohe

Mike ik heb nog een aanvullende vraag:
Ik wil met mijn koor dus gaan wachten op de 32 bit versie van Musescore 3 en voorlopig de 2 versie blijven gebruiken. Ik heb de laatste update van versie 2 niet opgeslagen op mijn computer. Voor nieuwe koorleden wil ik dat installatie bestand van de laatste versie van Musescore 2 beschikbaar blijven houden. Heb je voor mij een link naar dat bestand zodat ik het op mijn computer kan opslaan.? Bij voorbaat dank.

Do you still have an unanswered question? Please log in first to post your question.