Kopie maken van 3.0 en in 2.3.2 plakken

• Jan 23, 2019 - 15:17

Ik kon mijn MuseScore 2.3.2 updaten naar 3.0. Maar de dirigent van ons koor niet. Zijn computer kan dit niet aan. Omdat ik al in 3.0 aan het werk ben, kan hij dat in 2.3.2 niet openen en al helemaal niet lezen.
Nu wil ik graag het gemaakte in 3.0 kopiëren en dan in 2.3.2 plakken, maar dat wil niet!
Moet ik dan de muziekstukken in zijn geheel weer opnieuw schrijven in 2.3.2 of is er een andere mogelijkheid?


Comments

Hallo, beide versies van MuseScore ondersteunen MusicXML. Wellicht een optie om in v3 te exporteren als MusicXML bestand en deze dan in v2 te importeren?
Overigens apart dat de computer MuseScore niet aan kan. Is het een windows pc? Wellicht dient dan de 32-bits versie geïnstalleerd te worden.

Succes.

In reply to by mike320

Versie 2 weet niet dat versie 3 bestaat, dus het zal nooit weten hoe de bestanden te openen. Je kunt een score exporteren naar musicxml en vervolgens de score openen in versie 2. Veel van de opmaak zal verloren gaan, maar in een chorlascore moet dit niet al te moeilijk zijn om aan te passen.

In reply to by BC Klompsma

The developers have stopped updating version 2, which is normal. They decided not to allow saving to the previous version's format, which is a questionable decision in my view, but with musicxml it's not too difficult to convert it back to version 2.

Do you still have an unanswered question? Please log in first to post your question.