stijlverschil versie 3 en 2.3

• Jan 19, 2019 - 13:43

Ik had een partituur gemaakt in 2.3 dewelke ik kon afprinten op 5 bladzijden.
Als ik deze open in 3 wordt deze afgeprint op 11(!) bladzijden.
In bijlage ziet u van beide de eerste pagina.
Ik ben slecht 3 weken met Musescore bezig, maar momenteel denk ik er al aan om mijn abonnement op te zeggen.

Attachment Size
verschil.png 80.73 KB

Comments

Er is geen abonnement op MuseScore, dus er is niets om te annuleren. De software is gratis.

Om te begrijpen wat er gebeurt, zou ik de daadwerkelijke scores (die eindigen op .mscz) moeten zien, zodat ik kan vergelijken wat u met de versie 3-score hebt gedaan.

Versie 3 heeft veel nieuwe functies, dus het zal u een beetje tijd kosten om te begrijpen hoe u ze kunt gebruiken. Ik heb een voorsprong van 6 maanden op je omdat ik het heb getest voordat het werd uitgebracht. Als de handleiding eenmaal is voltooid, wordt het ook gemakkelijker om te begrijpen hoe het programma moet worden gebruikt.

In reply to by KoenBraem

@Koen, Met het pro-account dat je hebt aangekocht, kun je meer scores opslaan op de MuseScore.com-site. Het heeft geen effect op het gebruik van het programma. Als dit niet is wat u zoekt, raad ik u aan uw pro-account te annuleren, omdat dit niet is wat u denkt dat het is. Als uw gratis proefperiode van 30 dagen nog niet voorbij is, zou dit geen probleem mogen zijn. Zodra de 30 dagen voorbij zijn, kunt u mogelijk geen restitutie krijgen.

In reply to by mike320

Ik heb hetzelfde probleem. Als ik een bestand wat ik gemaakt heb in Musescore 2.3.2 open in Musescore 3 krijg ik de volgende vraag te zien (zie bijlage) Dan klik ik op ja; maar de opmaak is anders dan in Musescore 2.3.2. Het beslaat meer pagina's. Moet ik nu van alle bestanden die ik eerder gemaakt heb, weer de layout opnieuw gaan instellen? Dat is mega veel werk. Bij eerdere updates heb ik dit probleem nooit gehad.

In reply to by angelavanetten

Hoi Koen en Angela,
MS3 is geheel nieuw ontworpen met een behoorlijk aantal nieuwe mogelijkheden, waarvan sommige trouwens nog wat kinderziektes hebben. Al met al werk je met het nieuwe MS3 stukken sneller als je een nieuwe partituur maakt. Als je stukken gemaakt met MS2 opent in MS3 dan vraagt het programma of dit werk aangepast moet worden. En het kan dan inderdaad zijn dat door de automatische plaatsing functie opeens meer pagina's nodig zijn. Je kunt dit dan aanpassen door bij opmaak de pagina-instellingen te veranderen. Deze omgezette werken kun je dan echter niet zonder meer openen in MS2. Als je niets wilt aanpassen en je oude layout wilt bewaren dan open je deze oude werken gewoon in MS2 (2.3.2) Beide programma's kunnen zonder problemen naast elkaar op een PC staan en zelfs geopend zijn. Maak eventueel verschillende opslagpaden voor MS2 en MS3 aan.
Groetend Hans55

Do you still have an unanswered question? Please log in first to post your question.