Musescore crashes after update 3.0.4

• Feb 28, 2019 - 16:46

Musescore crashes after update 3.0.4


Comments

Ik heb hetzelfde probleem.... na de laatste update (7/3/19) van musescore 3 naar een volgende versie, krijg ik steeds melding dat 'de vorige sessie is onverwacht afgesloten. sessie herstellen? nee of ja vakje...' maar wat ik ook aan vink, het programma crasht steeds!!!!

In reply to by hildepijnenborg

Ik kreeg per e-mail de volgende reactie:
"Comment by Hans55:
Hallo,
MS3 is een geheel nieuwe omgeving of ontwikkeling en helaas zitten daar zo hier en daar een paar foutjes in. Deze komen grotendeels in de Beta-fase boven en worden dan opgelost, Sommige bugs worden echter pas tijdens het gebruik door ons users opgemerkt. Zodra echter een probleem gemeld wordt komt het bij de ontwerpers op een "to do" lijst en afhankelijk welke prioriteit men er hangt zal het iets eerder of iets later opgelost worden.
Groetend, Hans55—
You are receiving this because you are subscribed on this thread. Reply to this message on MuseScore or unsubscribe from this thread"
Ik maak hieruit op dat het gesignaleerde probleem op de "to do" list staat van de ontwerpers. Dat kan ik bijzonder waarderen. En ga dan ook rustig afwachten tot ze er aan toekomen. Versie 2.3.2 was tot nu toe ook uiterst bruikbaar. Een vraag nog: hoe blijf ik op de hoogte van de ontwikkelingen? Maar in het algemeen: lof voor de ontwerpers, het programma en de aanpak van problemen.

For Mac:

Known issues

Some macOS users who used MuseScore 3.0.3 experience a crash on start up. The reason is a bug in WebEngine of the Start Center. There is a workaround which allows running MuseScore without problems. Do the following:
1. Open any mscz/mscx file using double-click on a file (when you open a file, MuseScore doesn't show the Start Center)
2. MuseScore should open without issues
3. Go to Preferences...
4. Turn the checkbox "Show Start Center on startup" off

In reply to by musicoloogster

Helaas, mijn helderziendenbol blijkt niet te werken deze avond ;-)

Kan je specifieker info geven over wat niet werkt:
A. Het downloaden van 3.0.5?
B. Het opstarten van 3.0.5 dmv het programma starten?
C. Het opstarten van 3.0.5 dmv een dubbelklik op een mscz-bestand in Finder?
D. Nog iets anders?

In reply to by jeetee

Het is zojuist toch gelukt! Ik heb opnieuw alles geïnstalleerd, moest daarna minuten wachten voor er iets gebeurde en toen opeens deed hij het. Het duurde dus heel erg lang – MuseScore reageerde niet, waardoor ik dacht dat hij het niet deed.

Do you still have an unanswered question? Please log in first to post your question.