Onvolledig beeld van partituur bij openen Musescore3

• Aug 21, 2019 - 16:29

Bij openen van programma wordt de partituur niet geopend alleen de kop is zichtbaar, afspelen kan maar ik kan geen noten volgen op de partituur,krijg dus een bandvan ongeveer 4 cm op scherm met alle knoppen en de titel van de geopende partituur maar geen pagina waarop ik de noten kan volgen. Heb al alle manieren van paginaweergaven geprobeerd maar niets helpt. Heeft iemand dit ook al voor en wat is de oplossing ?
Systeem windows 10, musescore3, Pro versie.


Comments

De meest waarschijnlijke oorzaak is dat u het paginaformaat zo klein hebt ingesteld dat de draagstokken niet op het scherm kunnen worden weergegeven. Als dit niet helpt, voeg dan de score toe zodat iemand ernaar kan kijken.

In reply to by mike320

zelfs bij 200% geen pagina te zien. Heb het programma nogmaals gedownload en computer opnieuw gestart. Nu start MS met de vraag om de vorige versie van de partituur te herstellen en daar heb ik ja op geantwoord. Nu weer volledig beeld. Kan niet nagaan wat er mis is gegaan maar bij de laatste download heb ik dit dus al een paar keer gehad. Bij heropstarten programma gaat het meestal weer goed maar dit keer niet dus de volledige cyclus gedaan en nu werkt het. Mocht het nog voorkomen dan zit er misschien toch wel ergens een bug in de laatste download??? werkt anders uitstekend. Dank u wel voor uw respons !

Attachment Size
Feels like home def.mscz 61.72 KB

In reply to by mike320

Weet U of men de tekst (lyrics) van één bepaalde stem bv alt in een andere kleur kan zetten om makkelijker de eigen partij te volgen bij het spelen ? Ik ben daar op zoek naar maar tot nu toe nog geen nuttige info gevonden in het handboek Dank U mocht U dit weten.

In reply to by mandolieve

Om alle teksten in één stem te selecteren, selecteert u alle maten met die teksten, klik met de rechtermuisknop op een van de teksten in die stem en kies selecteren>meer... (google vertaling uit het Engels). Je kunt dan In selectie en met dezelfde stem aanvinken om de selectie te beperken tot alleen teksten in die stem. Open daarna de inspector (F8) en verander de kleur. Klik op de zwarte rechthoek en er verschijnt een nieuw venster.

In reply to by mandolieve

Ik zie het probleem. U hebt het MuseScore-venster verkleind. Als u de cursor naar de rechteronderhoek van het venster verplaatst, verandert de muis in een diagonale pijl. Wanneer dit gebeurt, kunt u de hoek slepen om het venster groter te maken. U kunt ook op het vierkant in de rechterbovenhoek klikken en het venster wordt gemaximaliseerd.

Ik ben ook blij dat je hebt ontdekt hoe je de tekstkleur kunt wijzigen.

In reply to by mike320

Dat is inderdaad het eerste wat ik dacht maar nog de dubbele pijl diagonaal of verticaal of het icoon 'volledig scherm' werken op dat ogenblik. Ik heb nogmaals herstart en nu doet hij wel wat moet. In elk geval ben er weer wat slimmer op geworden wat het werken nog fijner maakt Dank U

Do you still have an unanswered question? Please log in first to post your question.