MuseScore 3.3.2 is crashing within minutes of use.

• Nov 18, 2019 - 23:41

I've been working on this version for not too long now. From the latest update to 3.3.2 until now it has been a little over a week. One day I opened MuseScore 3.3.2 to work on an arrangement and within mere minutes of use, it crashes. What happened exactly was as I was using the playback feature and it starts off at a slower-than-marked-tempo and then a measure later gets back into the written one. Then the playback freezes, visuals, and audio. A couple of seconds go by and then the sound restores itself, but the visual is still frozen. Within seconds of that, the program crashes and asks me to send a report detailing my actions before the crash, which by the way also doesn't work because when I try to send the report it gives me an error dialog box without fail. Someone, please help me. I have uninstalled the program and reinstalled it, the exact same thing happens and it's quite frustrating. This has never happened before with ANY version of MuseScore I've ever used.

Attachment Size
MuseScore Crash.JPG 40.79 KB

Comments

In reply to by Musical__Me13

I can't reproduce any crash with the second score - can you give precise steps reproduce the problem?

The first however crashes on save, including the autosave that kicks in after two minutes. That is because it contains a corrupt part (notice for instance measure 65 in the Alto Sax part is empty already, but also try pressing "M" to turn off multimeasure rests and you'll see other problems. Delete the parts (normally it's best to wait until you're closer to done with a score to generate them anyhow) and no more crash.

Do you still have an unanswered question? Please log in first to post your question.