More repeat issues

• Apr 11, 2011 - 18:23

Would someone mind taking a look at the attached file? I can’t get the repeats/voltas to work correctly. I think I have the voltas edited correctly, but I could easily be mistaken.

BTW, I am running MuseScore 1.0 under Windows 7.

Attachment Size
The Entertainer.mscz 13.72 KB

Comments

In reply to by chen lung

It opened without problem on V1.0 XP Home

I don't know what problems you're having with it Bill but it misbehaved for me too. The first section repeated 3 times (or maybe even 4) and the last section didn't repeat at all. The other repeats all worked properly. I don't have a solution for you though

In reply to by Nicolas

Thank you so much. There was indeed a repeat missing at bar 76. I am embarrassed to have missed it.

But I have learned a lesson: even one incorrect or missing repeat much later in the piece can adversely affect other (and earlier) repeats. My repeat problems in playback started occurring very near the beginning of the piece. I finally gave up and turned the repeats off. It didn’t occur to me to check the ENTIRE piece for repeat mistakes.

Thanks again.

In reply to by Bill Watkins

This thread has also helped me. I've been having playback of repeats problems with an SATB piece I've been transcribing from landscape to portrait so it will fit in my file. It has lots of repeats and jumping back to refrains in between each section. Apart from adding in the refrains to avoid the jumping back I was sticking faithfully to the original, but playback was going haywire right at the beginning of the piece. After reading the above, I found that right at the end of the piece the original had a rogue repeat at the beginning of one section with no corresponding one at the end. Removing this repeat mark has solved the problem. Thanks.

In MuseScore 2.0 nightly build (4172) - Mac 10.6.7:

1) There's beam issues (bars: 1, 3 and 4).
2) When the repeat plays - the blue strip stops at the last note (the notes heads still appear blue when being played, though).

This is a really basic question from a relative novice in Musescore. I'm setting up a score which has a one-crochet anacrusis (pick-up) before the first full bar, and a repeat after the third crochet beat of the fourth full bar. When I insert the repeat bar line Musescore places it at the end of the bar. How can I move the repeat back one crochet beat, please?

Do you still have an unanswered question? Please log in first to post your question.