Crashing on Startup whan running without -w commandline option

• Feb 2, 2019 - 04:37
Reported version
3.0
Priority
P0 - Critical
Type
Functional
Frequency
Many
Severity
S2 - Critical
Reproducibility
Always
Status
active
Regression
No
Workaround
Yes
Project
  1. Start Musescore 3
  2. It shows the default new document for a few seconds (during which times buttons visually respond but don't work)
  3. It crashes

If I run Musescore through a .mscz it runs, but the playback is really strange and of the many parts in the score only the vibraphone is audible.

I'm running Musescore on Windows 10, and while I've noticed some playback issues this is stopping me from actually working on anything. I've restarted my computer but that didn't help either. I know it's not much information, but if someone else has the same problem maybe I'm not crazy.


Comments

I have this problem as well. I do not know how to fix it, I wish I did, but at least you know you aren't crazy now. It is very frustrating and before it started crashing on me I think it even deleted my most recent scores created originally on musescore 3.0.

Alright so I just went into my files and found Musescore 3.0 right and then I right clicked on it and chose restore previous versions. There was one option for me and i clicked it and all my scores i thought i lost were there. So the good news is it will still work and my scores aren't gone. However, as of right now, the only way I can access them is by going through settings that way every time. I hope that helps.

In reply to by Ausweg

I have a student who has the exact same issue, you open the program and it shows the blank score for a couple of seconds before quitting. No error messages or similar appear. I've tried restoring to factory settings but to no avail. Any ideas?

Title Crashing on Startup Crashing on Startup whan running without -w commandline option
Status needs info active
Workaround No Yes
Priority P0 - Critical

Now you can try to disable the Startcenter via Edit > Preferences > Common