Multimeasure rest problems with altered measure numbering

• Apr 1, 2019 - 04:34
Reported version
3.0
Priority
P1 - High
Type
Functional
Frequency
Once
Severity
S3 - Major
Reproducibility
Always
Status
needs info
Regression
No
Workaround
No
Project

2 related problems:
1. Disappearing multimeasure rests
load file
Scroll down page --> the multimeasure rest number disappears . when I click on the measure the number reappears. ( see attachment screen shot)

  1. When there is a mutimeasure rest that is not sequentially numbered eg the 4./4 measure 12 after rehearsal U where there was a cut of 16 measures and I want the 4/4 measure to be numbered 616 to correspond to m 616 in the original , if I make those measures after the 4/4 a 9 measure mulirest then the measure number changes to 634 and it changes all the subsequent measure number. This worked properly in Musescore 2.3

This is causing huge chaos as the measure number no longer line up.

Attachment Size
Seigfried Horn 2 .mscz 54.73 KB
after click.PNG 27.58 KB
before click.PNG 22.19 KB

Comments

Title Multi measure problems Multimeasure rest problems with altered measure numbering

The glitch where the number disappears temporarily on scroll is known and not related to the numbering issues.

I kind of get the basic idea of what you are saying, but could you please give precise step by step instructions to reproduce the problems?

Status active needs info
Priority P1 - High

It does sound like there is some sort of issue with numbering here we'd like to investigate, but could you please describe in more detail? Just a list of steps would be sufficient - what do we need to do and then look at to see a problem?