Crash when launch the startup center

• Mar 1, 2021 - 09:30
Reported version
3.6
Type
Functional
Frequency
Once
Severity
S2 - Critical
Reproducibility
Always
Status
needs info
Regression
No
Workaround
Yes
Project

Open musescore and wait for the startup center to show up. When the QtWebEngine in the startup center tries to load this page it will crash. Although it can start-up by adding -w argument and close the startup center later. But I can't access the startup center anymore...


Comments

Frequency Many Once

Also switch off Startcenter in Edit > Preferences > General

What version of MuseScore exactly (Help > About), what Operating System and if Linux from where (distribution and if so which or AppImage and if not try that)?

Status active needs info

As far as I know, we don't have enough information to reproduce this. It clearly doesn't crash for everyone, so the quest is, what is unique about your environment - other installed software, the nature of your internet connection, etc - that triggers the crash. Once we understand how to reproduce the issue, then we can begin to investigate. So, we still need information on how to reproduce this. Until we have enough information to allow us to reproduce this ourselves, please leave the status of this as "needs info".

I use network proxy software to get around internet censorship. When I switch to the Proxy Auto Config mode. What can I help to isolate the problem?

I guess experiment with different settings for your proxy software, or temporarily disabling it, to see if you can narrow it down to one specific thing that triggers this.