Marching band snare drum cymbals don't sound

• May 11, 2020 - 21:27
Reported version
3.4
Type
Performance
Frequency
Once
Severity
S4 - Minor
Reproducibility
Always
Status
fixed
Regression
No
Workaround
No
Project
Attachment Size
Marching_band_snare_hi-hat_bug.mscz 6.51 KB

Comments

Title Marching band snare drum Marching band snare drum hihat doesn't sound
Frequency Few Once

When using the Small Marching Band template

Title Marching band snare drum hihat doesn't sound Marching band snare drum cymbals don't sound

Ride too. I see we are using MIDI pitches 72. 74, and 76 in the drumset definition. These don't seem to relate to anything in particular, maybe they were used in the "old" marching soundfont, or are used in MDL?

Small Marching Band:
72 (Ride Cymbal), 74 (Closed Hi-Hat). 76 (Open Hi-Hat)
Marching Band:
27 (Closed Hi-Hat), 28 (Pedal Hi-Hat), 29 (Open Hi-Hat), 30 (Ride)

instruments.xml though has (Standard Kit):
42 (Closed Hi-Hat), 44 (Pedal Hi-Hat), 46 (Open Hi-Hat),
and in Marching Snare Drum:
72 (Ride Cymbal)
and also (Orchestra Kit):
27 (Closed Hi-Hat), 28 (Pedal Hi-Hat), 29 (Open Hi-Hat), 30 (Ride)

So Ride Cymbal seem to be the same/correct, only the Hi-Hats on the Small Marching Band template are different/wrong.
Or instruments.xml is wrong on that Marching Snare Drum Ride Cymbal (too)?

Title Marching band snare drum Hi-Hats don't sound Marching band snare drum cymbals don't sound
Status active PR created

Fixed soundfonts tor the time being available at
https://drive.google.com/file/d/14LgMarbbT98t6AkUhfv7CfJ1S4dx45i-/view?…
and the HQ version at
https://drive.google.com/file/d/1QJsN0qojs0GPYlK2oEpb4Z-mPLLdZ6Yj/view?…
I'd hope them to become part of 3.5
That Small Marching Band template works unchanged with those and the snare drum cymbals (Ride Cymbal, Closed Hi-Hat Open Hi-Hat) sound.
(Not really a PR, but that's the closest status)

Relates to #305424: [EPIC] MuseScore General (HQ) Soundfont issues

In reply to by Jojo-Schmitz

The new soundfont solved issue 279212, "Phantom notes". That problem was present all the way up through version 2.4.2. and 3.5 alpha. It presented as a high pitched howl when using the string ensemble. Installing the new HQ soundfont in both these versions has solved that problem. Thanks guys for the good work.

Fix version
3.5.0