Beam thickness not scaling with staff size

• Jan 17, 2019 - 13:49
Reported version
3.0
Priority
P0 - Critical
Type
Graphical (UI)
Frequency
Many
Severity
S3 - Major
Reproducibility
Always
Status
active
Regression
No
Workaround
No
Project

When I input quavers, semiquavers and etc. and I want them to be connected, the neccecary second, third etc. beams are missing (one beam for semiquavers instead of two). This is not the issue when I input only one single quaver. This problem occurs only when "Small Stave" option is selected.

EDIT: Made stem displacement into a separate issue, as recommended

Skärmavbild 2019-01-17 kl. 13.11.49.png

Attachment Size
SmallTempTest.mscz 20.77 KB

Comments

Title Beam Issues Beam thickness not scaling with staff size
Priority P1 - High P0 - Critical

I think what is happening is the beam thickness is not scaling correctly, and this is also causing the beam distance to not scale correctly since it is expressed as a percentage of the thickness. It seems you are attempting to work around the bug by decreasing the beam thickness, but you'll need to change the distance too to make the workaround effective and still be able to see the multiple beams

, and you have attempted to work around that bug by setting the beam to be extremely thin, which is why they are appearing to merge into one when there are multiple beams.

In fact, you should not be using small staves either - it appears your goal was to fit a lot of instruments on one page, but the correct way to do that is to go to Format / Page Settings and just decrease the staff space size. That way everything does scale correctly.

But again, it is a bug that beams don't scale correctly when you set the staff to small.